"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вмовила Путіна завдяки "жіночим стратегіям" і симпатії?

Вівторок, 1 грудня 2009, 17:22

Проблеми в газових відносинах з Росією викликані неправильними діями президента України, вважає депутат БЮТ Святослав Олійник.

"Проблема газу як першопричина багатьох економічних проблем - наслідок політично неправильних дій президента країни", - заявив він в інтерв'ю російській газеті "Комерсант".

"Я упевнений, що три, чотири, п'ять років тому ми мали досить багато козирів, щоб не порушувати питання про таке радикальне підвищення ціни (як на початку 2009 року)", - сказав Олійник.

Він зазначив: "Так, в Україні була низька ціна, нижча, ніж у Європі, але при цьому Україна була найголовнішим споживачем газу. І завжди, на будь-якому ринку існують оптові ціни. Якщо ми споживаємо газу більше, ніж разом узяті Східна й Західна Європа, то й ціна цього газу може бути інша - у силу обсягу. Плюс політичні аспекти".

Реклама:

"А ми політичними діями призвели до конфронтації і змусили російську сторону шукати економічні важелі впливу. У цьому звинувачувати можна лише невмілу зовнішню політику", - заявив Олійник.

"І тому всю економіку довелося перебудовувати екстремально під зовсім інші ціни. Тимошенко отримала ось цю спадщину, і все, що вона могла, це встановити якусь логіку, виписати її у формулі", - підкреслив БЮТівець.

"Тоді потрібно було всім зберегти обличчя. Але у підсумку ця ціна все одно в нас зараз нижча, ніж та, яка стоїть у договорі", - додав він.

Говорячи про 20%-ву знижку на російський газ для України, "якої Тимошенко домоглася від Путіна", Олійник сказав:

"Тут, в Україні, ми вважаємо, що це якісь особливі, можливо, жіночі її стратегії. Їй вдалося через персональні симпатії, скажімо, отримати якісь преференції".

"За це я, наприклад, як виборець знімаю капелюх перед нею, тому що вона знайшла спосіб вийти з проблеми", - заявив депутат БЮТ.

"В історії є такі жінки, які застосовували весь наявний у них діапазон для того, щоб збільшити блага тієї країни, якою вони керують", - зазначив Олійник.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!