"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проїзд у метро підвищать до 2,52 гривні?

Вівторок, 1 грудня 2009, 13:43

Наступного року команда Леоніда Черновецького ініціює підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва.

Про це йдеться у "Концепції приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом загального користування, що працює у звичайному режимі руху, до економічно обґрунтованого рівня", повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

За словами члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Сергія Мельника, у цьому документі "економічно обґрунтованими" називаються такі цифри: проїзд у метрополітені - 2,52 гривні, проїзд у наземних видах транспорту - 1,9 гривні.

Мельник зазначив, що у концепції майже незмінним залишається фонд заробітної плати для працівників КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен", натомість різко збільшуються видатки на амортизацію.

Реклама:

"Так, порівняно з фактичними витратами на амортизацію минулого року, метрополітен планує цього року "витратити" майже у 2,5 рази більшу суму, а КП "Київпастранс" таку саму різницю намагається закласти між запланованими показниками 2009 та 2010 років", - сказав депутат.

Він додав, що для команди Черновецького це й стає "левовою часткою економічного "обґрунтування" необхідності підвищити тарифи на проїзд у 2010 році".

 Скан документа надданий прес-службою БЮТ

"Натомість заплановано суттєве скорочення загального обсягу перевезених комунальним транспортом пасажирів між 2008 та 2010 роками. Необґрунтованим збільшенням собівартості проїзду при надуманому скороченні пасажиропотоку чинна міська влада заганяє киян у нові тарифні лещата!" - сказав Мельник.

За його даними, у 2008 році послугами метрополітену скористались 663,9 мільйона пасажирів, на 2009 рік підприємство запланувало загальний обсяг пасажироперевезень на рівні 515,1 мільйона осіб, у 2010 - 517,8 мільйона.

У наземному транспорті "Київпастрансу" торік проїхало 624,2 мільйона пасажирів, цього року заплановано перевезти на третину менше - 485,6 мільйона осіб, відзначив Мельник.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: