"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укравтодор обіцяє до кінця року 4 дороги для Євро-2012

Понеділок, 9 листопада 2009, 19:46

"Укравтодор" на підготовку до Євро-2012 реалізував у 2009 році понад 1,7 млрд. гривень.

Про це в понеділок заявив заступник голови державної служби автомобільних доріг України Микола Березовський, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Загальна вартість програми по підготовці автодоріг України до Євро-2012 складає 40 млрд. гривень, пише видання "Дело".

Зокрема, відповідно до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, триває будівництво нових автомобільних доріг та поліпшення транспортно-експлуатаційного стану існуючих автодоріг.

За словами заступника голови "Укравтодору", в даний момент продовжується будівництво автомобільних доріг в обхід населених пунктів, і ведуться роботи на дорогах загальнодержавного значення: Київ-Чоп, Київ-Ковель-Ягодин, Кіпті-Глухів-Бачевськ та інші.

У цілому цього року планується закінчити великі інфраструктурні проекти і ввести їх в експлуатацію: дорога М-07 Київ-Ковель-Ягодин в межах Житомирської, Рівненської та Волинської обл.; М-02 Київ-Глухів-Бачівськ в Чернігівській та Сумській областях; Р -51 Харків-Перещепине-Новомосковськ в Харківській і Дніпропетровській обл.; М-05 Київ-Одеса в Київській і Одеській обл.

Реклама:

Також зазначається, що капітальний ремонт дороги Київ-Чоп (650,9 кілометра, 3 мільярди гривень) на сьогодні - один з найбільш масштабних будівельних проектів автомобільних доріг в Україні.

П'ять тисяч кілометрів доріг державного значення потрібно привести до ладу до 2012 року.

Таке завдання поставлено держпрограмою з підготовки дорожнього господарства України до проведення Євро-2012.

Основну увагу влади з самого початку мали намір приділити магістралях 38, під'їздів до аеропортів та міжнародних пунктів пропуску.

Але у випадку, якщо кількість міст України, в яких будуть проводитися матчі Євро-2012, буде менше 4-х, деякі дороги, найімовірніше, будуть виключені із списку ремонтованих магістралей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!