Інвестори зарядилися оптимізмом від фондового ринку

Понеділок, 9 листопада 2009, 19:10

Український ринок акцій почав тиждень бурхливим зростанням слідом за європейськими та американськими майданчиками.

Індекс ПФТС виріс на 1,38%, до рівня 628,25 пункту.

Індекс UX, що розраховується "Українською Біржею", "злетів" на 4,05%, опинившись на рівні 1561,02 пункту.

У той же час UAI-50 (FundMarket) придбав 1,45%, досягнувши позначки 41,37 пункту.

Реклама:

У понеділок, 9 жовтня, на ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 254 угоди. Обсяг торгів склав 32 млн. грн. На "Української біржі" - 1319 угод, обсяг торгів - 30,4 млн. грн.

Індекс "Першої фондової торгової системи" розпочав новий тиждень у позитиві. Більшість акцій показали впевнене зростання. Кількість угод і обсяг торгів продовжують фіксувати гарні результати.

Поспішати з висновками поки що не варто, однак, поточна динаміка дозволяє припускати позитивний розвиток подій в короткостроковій перспективі, відзначають експерти FundMarket.

За словами спеціалістів, "Українська Біржа" стрімко зросла на відкритті, після чого висхідний рух продовжилося вже більш спокійними темпами.

Тижневий графік свідчить на користь того, що на УБ з'явився висхідний тренд, місячний графік пророкує швидке зіткнення "биків" і "ведмедів" на рівні опору 1600 пунктів.

Крім того, повідомляє FundMarket, зарубіжні торговельні майданчики сприяли зростанню вітчизняного ринку.

Європейські біржі в понеділок на тлі позитивних корпоративних новин у сфері злиттів і поглинань відкрилися зростанням основних біржових індексів услід за рішенням міністрів фінансів країн "Великої двадцятки" продовжити заходи щодо стимулювання економіки.

Зростання посилилося після публікації позитивних даних щодо промислового виробництва в Німеччині.

Російський ринок акцій на початку торгів у понеділок демонстрував позитивну динаміку. Очевидно, що поточні значення фондових індикаторів це ще далеко не межа можливостей ринку.

Торги в США в п'ятницю завершилися зростанням фондових індексів. Гравці знайшли у звіті про зайнятість, яка зафіксувала зростання безробіття до 10,2%, позитивні тенденції, і це надало підтримку ринку.

Котирування "блакитних фішок" на ПФТС показали зростання: ВАТ "Укрнафта" (+2,74%), ВАТ "Центренерго" (+1,34%), ВАТ "Мотор Січ" (+5,44%).

На УБ також переважав позитивний настрій: ВАТ "Центренерго" (+4,23%), ВАТ "Укрнафта" (+3,54%), ВАТ "Укрсоцбанк" (+4,61%), ВАТ "Укртелеком" (5 , 19%), ВАТ "Мотор Січ" (+4,72%).

Максимальне зростання зафіксував індекс трубної промисловості (+2,88%). Найбільш значне падіння продемонстрував індикатор гірничорудних підприємств (-0,71%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: