"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондовий ринок надолужив втрачене

Понеділок, 9 листопада 2009, 12:50 -

Український фондовий ринок різким ривком відіграв п'ятничне зниження.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Позитивний зовнішній фон, який був сформований на момент відкриття торговельної сесії на українських фондових майданчиках, дав додатковий привід учасникам ринку для подальшого руху ринку вгору.

У перші хвилини торговельної сесії індекс Української біржі досягав рівня в 1540 пунктів, додаючи близько 2,5%.

Реклама:

Цей індикатор продовжує рух у висхідному каналі, з можливою метою в 1700 пунктів, за умови збереження позитивних тенденцій на зовнішніх площадках, зазначають аналітики iTrader.

Серед лідерів торгової сесії - найбільш ліквідні інструменти в банківських акціях, металургії. Трохи гірше ринку виглядають акції Західенерго та Мотор-Січ. Відновлення проходить на порівняно невеликих обсягах.

"Неоднозначний новинний фон, після виходу статистики по ринку праці в США, допоміг утриматися міжнародних ринків в позитивній зоні. Незважаючи на негативні дані з безробіття в США, в учасників ринку посилилася надія на подальше проведення урядом США в безпрецедентних обсягах стимулюючих програм для приватного сектора, що в свою чергу підтримає фінансові ринки", - говорить старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

У цьому випадку, за його словами, негативна новина підтримала фондовий ринок.

У разі подолання американськими індексами попередніх річних максимумів, локальні індекси зможуть досягти рівнів у 1700 пунктів.

В іншому випадку, корекція може відштовхнути ринок на багато глибше - у діапазон 900-1000 пунктів за індексом УБ, зазначає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: