G20 буде моніторити післякризове відновлення світової економіки

Понеділок, 9 листопада 2009, 11:06

Міністри фінансів країн "Великої двадцятки" (G20) затвердили план проведення взаємного моніторингу економік країн і для реалізації посткризового відновлення світової економіки, стимулювання зростання та зайнятості.

Про це ідеться в комюніке за підсумками зустрічі глав фінансових відомств і центробанків G20 у шотландському Сент-Ендрюс, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Щоб підкреслити наш новий підхід до економічної співпраці, ми дали старт рамкової угоди "двадцятки", взяли детальну програму й ініціювали новий консультативний процес взаємної оцінки нашої політики і колективних цілей", - наголошується в документі.

До січня 2010 року країни "двадцятки" повинні розробити національні і регіональні програми і прогнози посткризового відновлення економік.

Реклама:

У квітні 2010 року за підтримки МВФ та Світового банку планується провести перший етап взаємного моніторингу та аналізу відповідності національних планів загальних цілей "двадцятки".

До наступного саміту лідерів G20 у червні 2010 року в Канаді має бути вироблений "кошик заходів" для виконання поставлених цілей, а до саміту лідерів у листопаді 2010 року в Південній Кореї буде проведений огляд процесу взаємного моніторингу та можливих нових кроків з урахуванням нової ситуації в глобальній економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: