У "Нафтогазі" скаржаться, що їм не віддають 2 мільярди

Понеділок, 9 листопада 2009, 10:32

Підприємства теплокомуненерго незадовільно розраховуються за природний газ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Станом на 6 листопада заборгованість теплопостачальників перед ДК "Газ України" за газ, спожитий з 1 жовтня 2008 складає понад 2,37 млрд. гривень (рівень оплати - 74%)", - наголосили у НАК.

"Крім того, борг "Київенерго" за спожитий у 2008-2009 роках природний газ, перевищив 626,9 млн. гривень, (рівень оплати у 2009 році - 71%)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з інформацією НАК, "найбільша заборгованість за газ - у підприємств ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської областей (борг кожного регіону перевищує 100 млн. гривень)".

Серед підприємств ТКЕ найбільші борги за газ ще з минулого опалювального сезону накопичили "Донецьктеплокомуненерго", Запорізький концерн "Міські теплові мережі", "Харківські теплові мережі", "Криворіжтепломережа", "Донецькміськтепломережа", "Криворізька теплоцентраль", "ТЕЦ-3" (Харків).

"Чимало підприємств ТКЕ ще не використали можливість зменшити заборгованість за газ шляхом оформлення й проведення відповідних протоколів згідно вимог постанови Кабміну, яка визначає порядок компенсації з держбюджету різниці в тарифах", - заявили у Нафтогазі.

"Загалом теплопостачальні підприємства не провели таких протоколів на суму понад 154,9 млн. гривень", - зазначили у НАК.

У "Нафтогазі" наголосили, що "незадовільним є також стан розрахунків теплопостачальників за природний газ, спожитий і в новому опалювальному сезоні 2009-2010 роках".

"Більшість підприємств ТКЕ практично усіх областей (крім Полтавської та Чернівецької) з початку нового опалювального сезону сплачують менше чверті вартості спожитого за цей час газу", - заявили у прес-службі.

Згідно з повідомленням, станом на 6 листопада 2009 року заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий з 1 жовтня природний газ вже перевищила 429,7 млн. гривень, а рівень оплати складає лише 24%.

"Низький рівень оплати за газ окремих підприємств ТКЕ є результатом безгосподарності їх керівників та неефективного керівництва з боку місцевих органів влади", - заявили у компанії.

"Газ України" вимагає від керівників підприємств ТКЕ та місцевих органів влади вжити термінових заходів щодо погашення заборгованості за спожитий природний газ".

У компанії заявили, що "значна заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий природний газ ускладнює акумулювання "Нафтогазом" коштів для вчасних і повних розрахунків за імпортований природний газ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!