Україна вже витратила на грип 360 мільйонів

Понеділок, 9 листопада 2009, 10:10

Міністерство охорони здоров'я витратило 70% суми, виділеної урядом на боротьбу з епідемією грипу.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на головного санітарного лікаря Олександра Біловола.

Виходячи з того, що в цілому на протиепідемічні заходи Кабмін передбачив 500 млн. гривень, сума витрачених коштів становить близько 360 млн. гривень, зазначає видання.

За словами заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука, з виділених Кабміном коштів 115 млн. гривень передбачено на закупівлю лікарських препаратів, на необхідну апаратуру - 100 млн. гривень, а 80 млн. гривень - на витратні матеріали. 51 млн. гривень призначено для дев'яти областей, де оголошено карантин.

Реклама:

Значна частина коштів, ймовірно, піде на потреби регіонів, які тільки зараз перетинають епідеміологічний поріг.

З лікарських препаратів МОЗ в першу чергу запасається препаратом "Таміфлю", який лікує каліфорнійський грип. На його імпорт вже витрачено 33,5 млн. гнривень. Всього планується витратити 60,3 млн. гривень - очікується поставка ще 400 тис. доз препарату.

З урахуванням того, що одному пацієнту для повного одужання досить пачки ліків, закупленого "Таміфлю" вистачить для лікування 700 тис. чоловік. Поки що в Україні офіційно підтверджено захворювання на грип каліфорнійським трохи більше 30 чоловік. Для профілактики "Таміфлю" використовувати не можна.

Ще 100 млн. гривень буде витрачено на медичне обладнання (апарати штучної вентиляції легень, фібробронхоскоп, пульсоксиметри, кардіометри та апарати для відкачування рідини з легень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: