"Луганськтепловоз" знову продаватимуть

Понеділок, 9 листопада 2009, 09:35

Фонд держмайна планує у 2010 році заново виставити на приватизацію "Луганськтепловоз", акції якого повернули Україні російські власники.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на заступника виконуючого обов'язки голови Фонду держмайна Олександра Потімокова.

За його словами, конкурс може бути проведений не раніше, ніж через 75 днів після публікації офіційного оголошення про продаж.

При цьому у відомстві розраховують, що пакет акцій "Луганськтепловозу" буде проданий не дешевше, ніж у 2007 році.

Реклама:

Тоді держава отримала за компанію від Брянського машинобудівного заводу (входить до структури російського "Трансмашхолдингу") 292,5 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

Як повідомлялося, 5 листопада 76% акцій підприємства були списані з рахунку російського власника і перераховані на рахунок Фонду держмайна.

Переписати цінні папери "Луганськтепловозу" на рахунок ФДМ наприкінці вересня зобов'язав Господарський суд Луганської області.

При цьому з відповідним позовом до суду звертався сам Фонд, хоча до цього в судових чварах представники відомства наполягали на законності угоди по приватизації.

Зокрема, наполягаючи на своїй правоті у судових суперечках з підприємством "Дніпровагонмаш", що входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського, ФДМ дійшов до Верховного Суду.

Однак на початку 2008 року суд став на бік групи "Приват", визнавши приватизацію незаконною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: