"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін сподівається, що йому дозволять будувати обхідну трубу

Неділя, 8 листопада 2009, 16:29

Прем'єр РФ Володимир Путін упевнений, що газопровід "Північний потік" буде побудований.

Про це він заявив в інтерв'ю для документального фільму "Стіна" телекомпанії НТВ, повідомляє прес-служба Путіна.

"Адже колись у 1960-ті роки ми почали будувати нашу газову систему саме з розрахунку на споживачів ФРН. І тоді деякі країни чинили дуже потужний тиск на ФРН з тим, щоб вона відмовилася від цих планів", - сказав він.

"Але навіть в умовах "холодної війни" та початку будівництва Берлінської стіни німецький уряд усвідомив свої національні інтереси, не піддався тиску і довів цей проект до кінця", - зазначив прем'єр РФ.

Реклама:

"Невже сьогодні ми будемо піддаватися якомусь тиску, маючи на увазі явну зацікавленість німецької та російської економіки у цій співпраці?", - запитав Путін.

Він заявив: "Якщо "Північний потік" забезпечує конкурентоспроможність економіки Німеччини та Росії, якщо ми будемо давати по ринку відносно дешевий газ, то це створить стійку ситуацію конкурентоспроможності економіки Німеччини".

"Хто ж відмовиться від цього? Ніхто ніколи не відмовиться. І правильно. Сподіваюся, що цього не відбудеться", - підкреслив прем'єр Росії.

"В умовах об'єднаної Європи ми повинні набратися терпіння і добиватися відповідних дозволів у країн, через ексклюзивну економічну зону яких пройде трубопровідна система", - заявив він.

"Ми повинні переконати їх в доцільності здійснення цього проекту. Сподіваюся, нам вдасться це зробити", - сказав Путін.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: