"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США не сподобалось, як Великобританія хоче виходити з кризи

Неділя, 8 листопада 2009, 14:44

Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер відмовився підтримати запропонований прем'єр-міністром Великої Британії Гордоном Брауном план досягнення стабільності фінансової системи.

Розходження між США та Англією у цьому питанні стали ще однією cegthtxyscn., що виявилася на саміті міністрів фінансів країн "великої двадцятки" (G20) в шотландському місті Сент-Ендрюс, передає Sky News.

В основі запропонованого Великобританією плану - введення в країнах G20 нового податку на банківські перекази.

Кошти, отримані від цього податку, передбачалося спрямовувати в особливий фонд, який би використовувався для підтримки банків, що постраждали від фінансової кризи.

Реклама:

За заявою Гейтнера, такий підхід до стабільності є помилковим за своєю суттю, тому що при його виконанні банкіри перестали б нести відповідальність за ризиковані рішення, які вони приймають. США "не готові підтримати план Гордона Брауна", сказав він.

Раніше повідомлялося, що учасники саміту G20 погодилися з тим, що держави будуть змушені якийсь час надавати фінансову допомогу приватному сектору економіки.

У спільній заяві його учасників зазначалося, що фінансові та економічні умови покращилися, проте відновлення після кризи проходить нерівно, оскільки залежить від держпідтримки.

Крім того, велику стурбованість викликає високий рівень безробіття, підкреслюється в документі.

Країни G20 домовилися також про проведення взаємного моніторингу з метою відновлення світової економіки.

Саміт міністрів фінансів країн-членів "великої двадцятки", що проходить в Шотландії, став сумно відомий великою кількістю суперечностей, які виявилися в позиціях країн. Сторони не можуть знайти взаєморозуміння в питаннях подолання глобальної економічної кризи і боротьби зі зміною клімату.

"Велика двадцятка" - це неформальне економічне співтовариство, яке об'єднує Євросоюз і 19 провідних розвинених країн світу - Аргентину, Австралію, Бразилію, Канаду, Китай, Францію, Німеччину, Індію, Індонезію, Італію, Японію, Південну Корею, Мексику, Росію, Саудівську Аравію, ПАР, Туреччину, Великобританію і США.

У країнах "двадцятки" живе дві третини населення Землі і виробляється 85% світового валового продукту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: