Fitch покращило рейтинг "Нафтогазу"

П'ятниця, 6 листопада 2009, 16:31

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) НАК "Нафтогаз України" з "RD" (вибірковий дефолт) до "CCC" з прогнозом "негативний".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Одночасно агентство надало очікуваний незабезпечений рейтинг "B" майбутньому випуску єврооблігацій "Нафтогазу" обсягом 1,595 млрд. дол. з терміном погашення 30 вересня 2014 року, який має замінити собою випуск облігацій на 500 млн. дол. з терміном погашення 30 вересня 2009 року і двосторонні кредити.

Згідно з повідомленням, рішення про підвищення рейтингу "Нафтогазу" було ухвалене агентством після того, як компанія змогла реструктурувати свої боргові зобов`язання.

Реклама:

Зокрема, компанії вдалося переконати інвесторів замінити випуск облігацій на 500 млн. дол. з терміном погашення 30 вересня 2009 року новими облігаціями з гарантіями уряду.

Водночас рейтинг "ССС" з негативним прогнозом відображає невизначеність щодо здатності компанії надалі фінансувати власні потреби без підтримки з боку уряду або реструктуризації газового сектора, що припускає різке збільшення газових тарифів всередині країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: