Глава Opel демонстративно піде у відставку

П'ятниця, 6 листопада 2009, 16:12

Керівник GM Europe і голова правління Opel Карл-Петер Форстер може піти з посади на знак протесту проти рішення керівництва GM не продавати марку Opel канадсько-російському консорціуму Magna-Сбербанк.

За словами Форстера, який раніше працював у BMW і прийшов в GM у 2001 році, рішення, прийняте правлінням концерном GM, "важко пояснити", пише газета "Дело".

Сам він активно підтримував варіант продажу німецької компанії "Магні" і Сбербанку - на його думку, для компанії Opel це був найкращий вихід із ситуації, що склалася.

Тепер, додав Форстер, GM і Opel доведеться в найкоротші терміни розробити новий план виведення компанії з кризи і подати його до німецького уряду.

Реклама:

"Цей план нам потрібно буде підготувати в найближчі дні. Я вважаю, що ті відповідальні люди, які прийняли рішення, і самі собі цього поки що не уявляють", - вважає Форстер.

Як очікується, наступником Форстера на посаді керівника GM Europe може стати Нік Рейлі, який зараз працює в шанхайському офісі GM і курує міжнародну діяльність американського концерну.

Офіційно відставка Форстера поки що не підтверджена. А представники концерну GM поки відмовляються коментувати цю інформацію.

Як відомо, GM має намір самостійно провести реструктуризацію Opel, незважаючи на обурення німецького уряду, який публічно робив ставки на нових власників Opel, і бурхливе незадоволення профспілок, які вже готують попереджувальні страйки.

За попередніми оцінками GM, витрати на реструктуризацію європейського підрозділу складуть близько 3 млрд. євро - "значно менше, ніж в пропозиціях інвесторів (консорціуму Magna/Сбербанк і компанії RHJ)".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: