"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Група "ТАС" відмовилася продаватися

Четвер, 5 листопада 2009, 18:47

Інвестиційно-фінансова група "ТАС" прийняла рішення зупинити переговорний процес з продажу ЗАТ "Страхова компанія" ТАС "і ЗАТ" Страхова група "ТАС" до 2011 року.

Про це сказав голова наглядової ради ІФГ "ТАС" Сергія Попенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, група вважає страхування одним з найбільш динамічних і перспективних напрямків бізнесу", - наведені в прес-релізі його слова.

За його словами, протягом 2009 року інтерес до покупки СГ "ТАС" і СК "ТАС" виявляли інвестори з Німеччини, Франції, Польщі, Росії та інших країн, однак їхні пропозиції не відповідали стратегічним планам групи, і ІФГ "ТАС" буде розвивати страховий бізнес самостійно без залучення нових акціонерів.

ІФГ "ТАС", як зазначено в повідомленні, впевнена в успішності страхових компаній групи й надалі посилюватиме їх конкурентоспроможність.

Група зазначає, що має в своєму розпорядженні достатні для інвестицій у страховий бізнес фінансовими ресурсами.

Так, протягом поточного року ІФГ "ТАС" забезпечувала тимчасові розриви в ліквідності, викликані скороченням обсягів підписаних премій і складнощами із зняттям коштів з депозитів деяких банків.

Загальна сума такого розриву склала близько 40 млн. грн.

"ТАС" має намір надалі продовжити активний розвиток страхового бізнесу, зокрема, в 2010 році планується збільшити статутний капітал СГ "ТАС" на 100 млн. грн., СК "ТАС" - на 20 млн. грн., що, на думку групи, дозволить компаніям зміцнити лідерські позиції на страховому ринку України.

Як повідомлялося, на початку жовтня кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited сконцентрувала 99,72% акцій СГ "ТАС" і 99,94% акцій СК "ТАС".

"ТАС" заявляла, що дана операція відповідає стратегії розвитку групи, є послідовним кроком на шляху удосконалення її управлінської структури і має суто технічний характер і не впливає на структуру акціонерів.

Кінцевим власником СК "ТАС" і всієї групи "ТАС" залишається Сергій Тігіпко.

У той же час, як повідомило джерело на ринку, зміни в складі акціонерів СК "ТАС" свідчать про завершення найближчим часом операції з продажу СК "ТАС" в єдиному пакеті із страховою групою "ТАС" російській компанії.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: