"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вихваляється успішною реструктуризацією

Четвер, 5 листопада 2009, 15:41

НАК "Нафтогаз України" сьогодні успішно завершила комплексну реструктуризацію свого зовнішнього боргу шляхом формального обміну єврооблігацій та зобов'язань.

Нові  облігації, випущені під гарантії уряду із погашенням у 2014 році, ставка купону по яких становить 9,5%, сьогодні було подано до клірингових систем, повідомляє прес-служба НАКу.

"Це був технічно важкий процес, з яким керівництво компанії і її радники успішно впорались. Окрім позбавлення значного фінансового навантаження на "Нафтогаз", ця транзакція сприяє створенню позитивного іміджу України на міжнародних ринках капіталу та  демонструє успішну співпрацю з урядом", - підкреслив голова правління НАКу Олег Дубина .  

Змінений борговий портфель компанії включав єврооблігації на суму 500 млн. дол. із терміном погашення 30 вересня  2009 року та двосторонні кредити на загальну суму 1,1 млрд. дол.

Реклама:

Більш ніж 93% власників облігацій та 100% інших кредиторів Компанії проголосували в підтримку програми реструктуризації, зазначається в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!