Фонд передумав продавати держчастку "АероСвіту"

Четвер, 5 листопада 2009, 14:52

Фонд державного майна (ФДМ) скасував наказ про приватизацію державного пакета акцій (22,3941% статутного капіталу) ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії".

Таке рішення було ухвалене у зв'язку з постановою Окружного адміністративного суду Києва, що забороняє продаж акцій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в ФДМ.

"Можливо, після того, як будуть врегульовані всі судові суперечки, ми повернемося до цього питання", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, всі акціонери отримали повідомлення про рішення Фонду.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою призупинив продаж що приналежних державі 22,3941% пакету акцій "АероСвіту".

Відібрана Фондом держмайна ЗАТ "Консалтингова фірма "Острів" оцінила цей пакет "АероСвіту" до 17,003 млн. гривень, після чого акціонери отримали від ФДМ пропозицію про його викуп пропорційно їх частці у статутному капіталі компанії.

Після цього український бізнесмен-співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що є акціонером "АероСвіту" і вважає зазначену ціну заниженою в 10-12 разів.

Одночасно інвесткомпанія "Он-лайн капітал" повідомила про бажання придбати держпакет акцій "АероСвіту" за 35 млн. гривень, а третя в країні авіакомпанія "Дніпроавіа" заявила про готовність заплатити за нього 232 млн. гривень.

У свою чергу, ФДМ пояснив, що про продаж стороннім інвесторам може ітися лише у випадку, якщо нинішні акціонери "АероСвіту" відмовляться від свого права на покупку держпакета.

ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" створено в 1994 році. За даними компанії, наразі 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна (22,3941%), ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

На думку учасників ринку, фактичний контроль над авіакомпанією сьогодні здійснює голова її наглядової ради Арон Майберг, тоді як серед міноритарних акціонерів - структури Коломойського і ще одного великого українського бізнесмена Віктора Пінчука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: