Українці активно "кредитуються" у друзів

Четвер, 5 листопада 2009, 14:18

В третьому кварталі 2009 року українці стали краще оцінювати час для того щоб покласти гроші в банк та щоб взяти позику.

Про це свідчать результати регулярного дослідження ринку банківських послуг для фізичних осіб, яке дослідницька компанія GfK Ukraine здійснила у третьому кварталі 2009 року, повідомляє її прес-служба.

Згідно з повідомленням, у третьому кварталі 2009 року українці стали краще оцінювати час для того щоб співробітничати з банками.

Майже 4% респондентів вважають, що зараз хороший час для того, щоб покласти гроші в банк (проти 1,7% у першому кварталі). На думку 4,2% респондентів, зараз хороший час для того, щоб взяти позику в банку (проти 2% у першому кварталі).

Реклама:

Одночасно, на відміну від другого кварталу 2009 року, коли не спостерігалося зростання намірів користування банківськими послугами, в третьому кварталі спостерігалося деяке пожвавлення в намірах.

Найбільше зросла частка респондентів, котрі планують користуватися пластиковими картками (на 1,7 п.п. до 10,6% респондентів) та тих, хто має наміри оформити депозит в банку (на 1,4 п.п. до 6,8% респондентів).

Також у третьому кварталі 2009 року зросла потреба в кредитах: зросли частки респондентів, що мають наміри оформити кредит на придбання авто, на інші потреби та на придбання/будівництво нерухомості.

Водночас зросла частка клієнтів, котрі потребують додаткових ресурсів. Оскільки пропозиція кредитів на ранку обмежена, респонденти активніше користуються (8%) та планують користуватися (6%) безвідсотковими позиками у знайомих та родичів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: