"Північний потік" отримав ще один дозвіл

Четвер, 5 листопада 2009, 13:24

Швеція надасть дозвіл консорціуму Nord Stream AG на прокладку газопроводу "Північний потік" (Nord Stream) у своїй морській економічній зоні.

Про це заявив міністр у справах навколишнього середовища Швеції Андерс Карлгрен, повідомляє агентство "Интерфакс".

За його словами, чрез виняткову економічну зону Швеції має пройти 506 км із загальної 1223 кілометрової траси газовій магістралі.

"Уряд підтримає будівництво газопроводу в економічній зоні Швеції в міжнародних водах Балтійського моря", - сказав Карлгрен.

Реклама:

Міністр зазначив, що "будівництво газопроводів в міжнародних водах однозначно дозволяється".

Як повідомлялося, 20 жовтня позитивне рішення по "Північному потоку" прийняла Данія.

Як очікується, в четвер питання про надання дозволу у фінській морській економічній зоні розгляне і уряд Фінляндії.

Навесні 2010 року планується розпочати прокладання першої нитки газової магістралі, щоб запустити її в 2011 році; в 2012 році повинна запрацювати друга нитка.

Nord Stream - 1223-кілометровий газопровід, який планується прокласти по дну Балтійського моря від узбережжя Росії під Виборгом до узбережжя Німеччини в районі Грайфсвальда.

51% капіталу Nord Stream AG володіє ВАТ "Газпром", BASF/Wintershall і E. ON Ruhrgas мають рівні частки за 20%. Частка N.V. Nederlandse Gasunie становить 9%. Ведуться переговори про входження в проект французької GDF Suez.

Введення в дію першої нитки потужністю 27,5 млрд. кубометрів газу на рік намічений на 2011 рік; з введенням другої нитки, її планується довести до 55 млрд. кубометрів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: