"Татнєфть" оскаржить рішення суду щодо 8,6% акцій "Укртатнафти"

Четвер, 5 листопада 2009, 12:30

ВАТ "Татнєфть" вважає незаконним рішення суду Полтавської області, який визнав недійсним купівлю російською компанією 8,6% акцій ЗАТ "УкрТатнафта", і має намір оскаржити це рішення.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на представника "Татнєфті".

"Татнєфть" вважає, що таким чином продовжується послідовне видавлювання російської компанії з акціонерного капіталу "Укртатнафти". "Татнєфть" вважає рішення суду Полтавської області незаконним і оскаржить його відповідно до законодавства України", - сказав він.

Однак, на думку представника російської НК, "Татнєфть" не має надії на те, що українські суди зможуть відновити законність у відношенні "Татнєфті" як акціонера "Укртатнафти".

Реклама:

Тому "Татнєфть" продовжить роботу з відстоювання своїх прав в рамках міжнародного судового процесу проти України.

Рішення суду Полтавської області буде відображено в числі претензій під час міжнародного судового процесу, що пред'являються до України через Кременчуцький НПЗ, додав співрозмовник агентства.

Прем'єр-міністр Татарстану, голова ради директорів "Татнєфті" Рустам Мінніханов, назвавши рішення судів незаконними, висловив надію, що в цих суперечках розум візьме верх, і спільне підприємство продовжить існування.

"Не може бути, щоб через 15 років (з моменту створення СП) рішенням суду вся ця угода була розірвана. Тим більше, що СП було сформовано за законами України. 15 років підприємство існувало, платило податки, і суд приймає рішення, щоб цього не було", - сказав Мінніханов.

"Ми не погодимося з тим, що зроблено. Ми будемо судитися. Україна суверенна держава, і, як будь-яка держава, має свою судову систему. На жаль, ця судова система приймає незрозумілі рішення. Є ще міжнародне співтовариство, міжнародне право. Ми будемо юридичним шляхом відстоювати свої інтереси", - підкреслив він.

Як відомо, розмір претензій "Татнєфті" до України наразі складає 2,4 млрд. доларів, разом з тим, перший заступник генерального директора "Татнєфті" Наіль Маганов повідомляв, що компанія може збільшити його до 5 млрд. доларів.

Як повідомлялося, Господарський суд Полтавської області 3 листопада задовольнив позов "Укртатнафти" про визнання недійсною угоди з придбання "Татнєфтю" 8,6% акцій ЗАТ.

Раніше після тривалих судових розглядів була визнана недійсною угода з придбання близькими до акціонерів з Татарстану компаніями Seagroup International (США) і Amruz Trading (Швейцарія) 18,296% акцій "Укртатнафти".

Ці акції були реалізовані на аукціоні в кінці червня 2009 року компанії ТОВ "Корсан", яку контролюють власники ПриватБанку. При цьому "Корсан" була єдиною компанією, яка була допущена до аукціону.

Також вищий господарський суд України підтримав рішення Господарського суду Полтавської області, який визнав недійсною угоду з придбання Татарстаном 28,7788% акцій "Укртатнафти".

Представники Татарстану заявили про намір подати касацію до Верховного суду України на це рішення.

ЗАТ "Інформсистема", яке є тимчасовим реєстратором "Укртатнафти", вже списало 28,7788% акцій заводу з рахунку міністерства земельних та майнових відносин республіки Татарстан на рахунок НПЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error