"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зобов'язала підприємства ПЕК погашати зарплатні борги

Четвер, 5 листопада 2009, 12:07

Верховна рада вирішила, що виконавче провадження за рішеннями про виплату заробітної плати працівникам паливно-енергетичного комплексу не може бути зупинено.

Це передбачено законопроектом "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення захисту прав працівників паливно-енергетичного комплексу" №4396, за які у четвер в цілому проголосували 377 народних депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Законом вносяться зміни до законів "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" та "Про виконавче провадження" з метою забезпечення виконання рішення судів про стягнення заборгованості із зарплат та інших виплат співробітникам у зв'язку з трудовими відносинами.

Зокрема, стаття закону "Про виконавче провадження", в якій викладені обставини, що обумовлюють зупинення виконавчого провадження, доповнюються нормою про те, що виконавче провадження за судовим рішенням про виплату зарплат, інших виплат співробітникам у зв'язку з трудовими відносинами не зупиняється.

Реклама:

У Закон "Про заходи, спрямовані на забезпечення стабільного функціонування підприємств ПЕК" також вносяться доповнення, згідно з якими виконавчі провадження щодо підприємств ПЕК в період погашення заборгованості підлягають зупинці, крім виконавчих проваджень за судовими рішеннями про виплату зарплат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: