Немиря сподівається на гроші МВФ та Євросоюзу

Четвер, 5 листопада 2009, 08:59

Україна сподівається отримати макроекономічну допомогу Європейського союзу ще до кінця року.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря в інтерв'ю Deutsche Welle.

Обсяг і умови надання макрофінансової допомоги Україні Григорій Немиря не назвав. Але висловив упевненість, що для такого кроку є розуміння та "добра воля європейських партнерів".

"Це буде дуже сильним сигналом для ринків. Тому що, крім МВФ, зараз з'являється ще один партнер - Євросоюз, що створює передумови для подальшої стабілізації ринків. Не лише до кінця 2009 року, а - що більш важливо - створює перспективу на 2010 рік", - запевнив український урядовець.

Реклама:

Немиря проводить у Брюсселі низку консультацій з європейськими посадовцями.

В Єврокомісії він зустрічається з комісарами Андрісом Пієбалгсом та Хоакіном Алмуньєй, які відповідають за енергетику та економічні питання. 

Немиря також сподівається на підтримку Європейського союзу в питанні оплати за російський газ.

Адже Україна нині не володіє достатніми коштами. Також поки не вдається отримати черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду.

Тим часом, рахунки за жовтневий газ повинні бути сплачені до 7 листопада.

"Домовленості з МВФ полягали в тому, що частина коштів МВФ могла використовуватися для погашення зовнішніх зобов'язань. А оскільки програма, в зв'язку, зокрема, з рішенням президента перебуває в підвішеному стані, це створює складнощі для "Нафтогазу", - сказав він.

Втім, віце-прем'єр висловив упевненість, що діалог з Європою, з МВФ та з російськими колегами дозволить знайти взаємоприйнятне рішення і забезпечити здійснення виплат як у листопаді, так і в грудні. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!