"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович чекає знищення цукрової галузі

Середа, 4 листопада 2009, 16:32

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає неприпустимою ситуацію в цукровій галузі.

Про він заявив під час відвідування Браїлевського цукрового заводу у Вінницькій області, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація в цукровій галузі є неприпустимою. Ця галузь в Україні поступово знищується і скоро на горизонті ми побачимо, що її не стане, якщо ситуація буде розвиватися таким чином", - сказав він.

При цьому Янукович зазначив, що за останні роки кількість заводів, що переробляють цукрові буряки, в Україні значно скоротилося. Зокрема, він відзначив, що тільки у Вінницькій області з 44 заводів працюють лише 7, і їх рентабельність є дуже низькою.

Реклама:

За словами Януковича, дефіцит цукру на сьогоднішній день в Україні складає 700-800 тис. тонн.

При цьому він прогнозує, що за дефіциту цукру, цей продукт буде імпортуватися в Україну за більш низькою ціною, і, таким чином, знищувати вітчизняного виробника.

При цьому, за словами Януковича, в разі приходу до влади Партії регіонів, буде приділятися велика увага модернізації заводів і відновлення всієї галузі в цілому.

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики прогнозує виробництво бурякового цукру з буряка врожаю 2009 року на рівні 1,5 млн. тонн.

З буряка врожаю 2008 року 70 цукрозаводів виробили 1,574 млн. тонн бурякового цукру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: