"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром": у Ющенка тут пам'ятають, а тут не пам'ятають

Середа, 4 листопада 2009, 13:08

В "Газпромі" критикують заяви представника президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського з енергетичної тематики.

Про це сказало в середу джерело в російському газовому концерні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Реанімація пана Соколовського в інформаційному просторі з газової тематики нам не особливо цікава, оскільки його погляди, а також здатність до їх кардинальної зміни всім добре відомі", - заявило джерело.

За його словами, Соколовський раніше категорично заперечував проти досягнення російсько-українських домовленостей у газовій сфері в грудні минулого - січні поточного року.

"Однак після підписання угоди він настільки ж категорично замовк з цього приводу, а зараз вирішив виступити "передвісником біди", який "тут пам'ятає, а тут не пам`ятає", - зазначив співрозмовник агентства.

Він навів як приклад висловлювання Соколовського з приводу штрафних санкцій: "про штрафні санкції, які "Газпром", маючи на це право, не стягує протягом року, - пам'ятає, а про те, що Україні повністю виплачені російські гроші за транзит російського газу, - не пам'ятає".

"Якщо серйозно, європейським споживачам газу варто задуматися над тим, яким чином представник діючого українського президента намагається реанімувати газову тему в період кампанії з виборів президента в Україні", - сказало джерело в "Газпромі".

Як заявив раніше Соколовський, українська сторона ретельно і обережно виконувала всі свої зобов'язання щодо сплати за отриманий російський газ, не дивлячись на абсолютно непартнерські і кабальні газові контракти від 19 січня 2009 року.

Головною причиною фінансових труднощів, які зараз переживає НАК "Нафтогаз України", він назвав контракти за наслідками непрозорих домовленостей прем'єр-міністрами Росії та України.

"Необхідність перегляду окремих положень президент України відзначає практично з моменту їх підписання", - зазначив Соколовський.

За словами Соколовського, заяви Путіна про неможливість заплатити гроші за отриманий газ безпідставні і недружні по відношенню до України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!