Гендиректор ДМЗ Петровського відпочиває в Москві. Оновлено

Понеділок, 30 листопада 2009, 18:52 -

Звинувачення з приводу факту несплати податків комбінатом ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" та повідомлення про оголошення його гендиректора у міжнародний розшук не відповідають дійсності.

Про це заявив віце-президент із зв'язків з громадськістю Evraz Group Олексій Агурєєв.

"Ми отримали інформацію, що всі звинувачення це чутки", - сказав представник Evraz.

У повідомленні підкреслюється, що ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" (ДМЗ) є відповідальною компанією і сумлінним платником податків.

Реклама:

"Компанія завжди неухильно дотримувалася всіх норм міжнародного права та правила ведення бізнесу і виконувала всі вимоги і норми законодавства України", - наголошує він. 

Агурєєв зазначає, що виходячи з цього, дивно звучать звинувачення з приводу факту несплати податків комбінатом.

"ДМЗ і  Evraz вважають цю міру зайвою і неадекватною. Розраховуємо на те, що найближчим часом відповідні правоохоронні органи дадуть вичерпні пояснення з приводу того, що відбувається", - говориться в заяві.

Завод є одним з найбільших платників податків регіону, відзначається в повідомленні

"Якщо в 2007 році до входження "ДМЗ Петровського" до складу Evraz Group комбінат перерахував до бюджетів всіх рівнів всього лише 60, 834 млн. грн. податкових відрахувань, то вже в 2008 році перерахування до бюджетів всіх рівнів досягли 400,942 млн. грн." , - говориться в заяві.

Представники Evraz Group також пояснили, де зараз знаходиться гендиректор дніпропетровського підприємства.

"30 листопада цього року після того, як директор ДМЗ Юрій Дев'яткин виїхав до Москви у відпустку, надійшли повідомлення про оголошення правоохоронними органами України гендиректора ДМЗ у міжнародний розшук", - уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, слідчий відділ податкової міліції Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області оголосив генерального директора ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" Юрія Дев'яткіна у розшук.

Крім того, управління податкової міліції ДПАУ в Дніпропетровській області порушило кримінальну справу за фактом ухилення ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" від сплати податків на суму 15 млн. грн.

ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" продав групі Evraz український бізнесмен Ігор Коломойський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: