НБУ перерахує Тимошенко 600 мільйонів

Понеділок, 30 листопада 2009, 15:55

Рада Національного банку (НБУ) на засіданні в понеділок затвердив поправки до кошторису центрального банку на 2009 рік, які передбачають перерахування до державного бюджету 608 млн. грн.

Про це повідомив журналістам член Ради НБУ Юрій Полунєєв за підсумками засідання, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"За чинним законодавством ці 608 млн. грн. (реальне перевищення доходів НБУ над витратами за підсумками дев'яти місяців) повинні бути перераховані до держбюджету", - сказав він.

За словами Полунєєва, Рада Нацбанку підтримала рішення про реструктуризацію валютного боргу Кабінету міністрів перед НБУ на суму близько 1 млрд. дол.

"Найближчим часом таку угоду (про реструктуризацію) має бути підписано", - додав він.

За словами члена Ради НБУ, реструктуризація боргу уряду Нацбанку дозволить вивільнити з резервів більше 4 млрд. грн.

Полунєєв зазначив, що з коштів, які звільнилися в Нацбанку, також можна додатково перерахувати певну суму до бюджету в рамках закону про фінансування підготовки до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012.

Сума перерахування до держбюджету буде розраховуватися з урахуванням коштів, які Нацбанку належить направити на формування резервів за кредитами рефінансування.

Щодо реструктуризації боргів уряду перед НБУ Полунєєв зазначив, що заплановано випуск відповідних державних облігацій для переоформлення цього боргу.

За його даними, процентна ставка за цими інструментами не буде істотно перевищувати прогноз інфляції на 2010 рік (9,7%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!