Тимошенко збирається масштабно скупитися в Індії

Вівторок, 3 листопада 2009, 19:08

Уряд веде переговори з Індією про закупку антибіотиків широкого спектру дії.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді з питань вжиття у Івано-Франківській області невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і ГРВІ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми робимо все для того, щоб не тільки у Швейцарії купувати ліки, але ще й у Індії", - сказала вона.

"Ми вели такі переговори, затверджено, що у середу-четвер ми також вийдемо на масштабні поставки з Індії не тільки "Таміфлю", а повного спектру антибіотиків широкого спектру дії", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

Крім того, Кабмін має намір закуповувати апарати для вентиляції легень, як у вітчизняних виробників, так і в іноземних.

"Ми будемо закуповувати апарати вентиляції легень, як у наших вітчизняних, так і у іноземних виробників", - сказала вона.

При цьому Тимошенко підкреслила, що придбання таких апаратів необхідно для надання невідкладної допомоги хворих на грип і ГРВІ українців.

Прем'єр нагадала, що частина обладнання Кабмін має намір закупити у вітчизняного виробника "Буревісник", а інші, за її словами, будуть закуплені в іноземних виробників, зокрема австрійських.

"У нас є ще 6 пунктів по необхідних апаратів - зараз все це ми вже проплатили і очікуємо, що вони будуть до нас приходити вже в найближчі дні", - підкреслила прем'єр.

За словами Тимошенко, з 9 областей України, в яких оголошено карантин у зв'язку з епідемією грипу, приріст хворих відбувається тільки у Волинській області.

У той же час в Івано-Франківській області, за її словами, станом на 3 листопада 60 тис. 251 людина хвора, 54 людини знаходиться у реанімації, 10 - у важкому стані, 3 - у надзвичайно важкому.

При цьому голова облдержадміністрації Івано-Франківська Микола Палійчук підкреслив, що з названого числа захворілих 6 тис. 156 чоловік хворі на грип та понад 30% з них - діти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!