"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" розірвав відносини з "Вінницягазом"

Вівторок, 3 листопада 2009, 16:35

НАК "Нафтогаз України" в односторонньому порядку з 30 листопада 2009 року припиняє дію договору з ВАТ "Вінницягаз" про користування газовими мережами області, які перебувають у державній власності.

Про це йдеться в офіційному листі "Нафтогазу" до "Вінницягазу" від 20 жовтня 2009 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За інформацією прес-служби дочірнього підприємства НАК "Нафтогаз України" ДП "Нафтогазмережі", причиною розриву угоди стало систематичне невиконання ВАТ "Вінницягаз" умов договору про користування держмайном, яке не підлягає приватизації.

Зокрема, ВАТ "Вінницягаз" повинно було розробити і подати на узгодження "Нафтогазу" план відновлення, реконструкції та розвитку державного майна на 2009 рік з техніко-економічним обгрунтуванням.

Реклама:

"Однак станом на 20 жовтня 2009 року план був не тільки не узгоджений в НАК "Нафтогаз України", але і не був складений. У свою чергу, всі звернення НАК "Нафтогаз України" до ВАТ "Вінницягаз" щодо виконання договірних зобов'язань були проігноровані", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до законодавства, ВАТ "Вінніцягаз" зобов'язане здійснити 30 листопада 2009 року передачу держмайна (в т.ч. розподільні газопроводи, споруди на них, проектно-кошторисну і виконавчо-технічну документацію, транспортні засоби спеціального призначення), що знаходяться на балансі товариства.

Після цього державне майно буде передано на баланс ДП "Нафтогазмережі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!