У Ющенка спростовують заяви, що пенсії підвищать тільки на 60 копійок

Субота, 28 листопада 2009, 12:11 -

У Секретаріаті Президент спростовують заяви представників уряду про те, що ухвалений парламентом закон про підвищення соціальних стандартів зменшує розміри пенсій.

Про це говориться в повідомленні прес-служби президента.

В Секретаріаті наголосили, що у нинішніх складних економічних умовах, коли більшість населення поставлена на межу фізіологічного виживання, виконання положень прийнятого закону є прямим обов'язком уряду.

"Спочатку з вуст високопосадовців лунає, що прийнятий закон взагалі не треба виконувати, оскільки на це в бюджеті немає коштів і він зруйнує систему фінансів у державі", - зазначають в секретаріаті.

Реклама:

"Потім роздаються коментарі прем'єр-міністра, до яких приєднуються міністр праці та соціальної політики та голова Пенсійного фонду, що ситуація буде врегульована в ручному режимі через рішення уряду, оскільки виконання закону передбачає підвищення пенсій найбільш незахищеним верствам населення лише на 60 копійок", - наголошується в повідомленні.

Секретаріат президента стверджує, що це не відповідає дійсності та "є спробою хоча б в якийсь спосіб виправдати перед суспільством недолугу позицію, яку займав уряд в простому, зрозумілому для всіх питанні".

"Чудово розуміючи, що мінімальний розмір пенсії в Україні є явно далеким від фактичного прожиткового мінімуму, уряд протягом 2008-2009 років неодноразово, в ручному режимі намагався врегулювати це питання встановленням додаткових доплат і підвищень для пенсіонерів. Це здійснювалося без огляду на те, кому дійсно доплати були потрібні", - говориться в повідомленні.

В секретаріаті підкреслюють, що прийнятий закон поставив крапку на такому "ручному режимі" регулювання виплати пенсій і встановив, що мінімальний її розмір повинен складати: з 1 листопада 2009 року - 573 гривні, з 1 січня 2010 року - 695 гривень, і уряд зобов'язаний забезпечити відповідні виплати.

Останні заяви керівника уряду та її команди є свідченням або їх професійної некомпетентності, або в черговий раз українське суспільство умисно вводиться в оману, наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявив, що прийнятий закон про підвищення соцстандартів збільшує пенсії більшості пенсіонерів на 60 копійок, а для народних депутатів та інших посадових осіб максимальний розмір пенсій збільшується майже на 1000 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: