Нафта побила семимісячний рекорд падіння

П'ятниця, 27 листопада 2009, 17:25

Падіння ціни нафти у п'ятницю перевищло 7%, що є рекордним зниженням за останні сім місяців.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Спад нафтового та інших сировинних ринків обумовлений зміцненням долара США відносно інших світових валют на тлі збільшення попиту інвесторів на найбільш надійні активи у зв'язку із ситуацією з відстрочкою погашення боргу в Дубаї.

"Все це є рухом інвестиційного капіталу. Результатом паніки щодо Дубая став притік капіталу у відносно безпечний долар", - вважає віце-президент з енергетики MF Global Майкл Фітцпатрік.

Реклама:

"Дубай став сюрпризом. Це "втеча в якість", оскільки нічого не ясно щодо метушні в Дубаї. Поки ми не отримаємо додаткової інформації, ймовірно, буде тривати розпродаж ризикованих активів", - вважає сировинної аналітик Nordea Bank Тіна Сальтведт.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:07 перебувала на позначці 73,68 долара за барель, що на 4,28 долара (5,5%) нижче закриття попереднього торгового дня.

Вартість ф'ючерса на нафту Brent на січень на лондонській біржі ICE Futures з початку торгів у п'ятницю зменшилася на 1,55 долара (2%) - до 75,44 долара барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: