На підприємствах-боржниках створюють "податкові пости"

П'ятниця, 27 листопада 2009, 16:20

Державна податкова адміністрація і Головне контрольно-ревізійне управління почали роботу зі створення постів на підприємствах-боржниках за газ.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби ДПАУ.

Згідно з повідомленням, створення постів дозволить забезпечити контроль за надходженням виручки та спрямування частини цієї виручки до державного бюджету в рахунок погашення раніше накопичених боргів.

"ДПАУ спільно з ГоловКРУ вже створює податкові пости на кожному підприємстві-боржника для забезпечення контролю за надходить виручкою цих підприємств і її розподілом", - наголошується в повідомленні податкової.

Реклама:

За її даними, виконання відповідної постанови Кабміну обговорювалося в ході міжвідомчої наради 27 листопада, в якій взяли участь керівники ДПАУ, ГоловКРУ, Держкомітет з фінмоніторингу і представники Мінпаливенерго, МінЖКГ і НАК "Нафтогаз України".

У ході наради обговорювалися питання організації роботи в кожній області спільних груп, які будуть здійснювати перевірки на відповідність вимогам законодавства використання в 2007-2009 роках коштів, що надійшли на рахунки тепловиків і облгазів як плата за надані населенню послуги, уточнює прес-служба.

"Ми разом із ГоловКРУ повинні забезпечити цільове використання коштів, які надійшли за спожиту теплову енергію, і визначити чіткий алгоритм оплати заборгованості, який повинен бути реальним і відповідати виробничим потребам підприємств", - наводяться в повідомленні слова першого заступника голови ДПАУ Вадима Кайзермана.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!