Дубина передумав щодо газової формули?

П'ятниця, 27 листопада 2009, 15:40

Формула розрахунку ціни газу може коригуватися для оптимізації вартості палива для України.

Так НАК "Нафтогаз України" уточнила свою позицію щодо переговорів з "Газпромом" відносно формули ціни газу, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"Ми вважаємо, що формула розрахунку вартості газу, яка передбачена у контракті між компанією і ВАТ "Газпром", може підлягати обговоренню і коригуванню для оптимізації ціни на газ для України. У той же час, НАК "Нафтогаз України" поки що не має відповіді на свої пропозиції з боку "Газпрому", і продовжує переговорний процес", - наводить прес-центр слова голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини.

Як повідомлялося, на прес-конференції у п'ятницю Дубина сказав, що НАК "Нафтогаз України" вважає безглуздим переглядати зафіксовані у контрактах з ВАТ "Газпром" формули, за якими розраховується ціна на російський газ, що імпортується, і ставка транзиту російського газу територією України.

Реклама:

"Є формула одна, є зафіксована формула друга, за всіма цими формулами живуть контракти. Погані вони чи хороші, можуть довго говорити експерти все, що завгодно. Це є той факт, який на той момент можна було підписати. Немає сенсу переглядати щось", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!