Нацбанк обіцяє перерахувати "реальну" різницю між доходами і витратами

П'ятниця, 27 листопада 2009, 15:15

Якщо будуть всі законні підстави, то реальна різниця між доходами та витратами Національного банку України буде переведена до державного бюджету.

Про це заявив голова Департаменту зовнішніх відносин НБУ Сергій Круглик, говорячи про можливу передачу 1 млрд. гривень на боротьбу з епідемією грипу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Нацбанк законослухняний, і якщо буде рішення Ради банку про те, що необхідно перевести в бюджет згідно з законом, який у нас є, реальну, підкреслюю, реальну різницю, що виникне на кінець року від діяльності Нацбанку, і така різниця буде переведена", - сказав він.

"Але можу сказати, що на сьогодні у зв'язку з погіршенням кредитного портфеля, можливо, ми не будемо говорити про будь-яку позитивну різницю діяльності Нацбанку. Тому сьогодні говорити про якісь 1 млрд. або 9,8 млрд. (гривень), на Євро-2012 ми не можемо", - відзначив Круглик.

Реклама:

За його словами, уряду необхідні кошти, але "уряду, щоб отримати ці кошти, необхідно працювати, а не орієнтуватися на емісійні кошти або кошти різниці між доходами та витратами некомерційної діяльності Національного банку, які приблизно сьогодні становлять 680 млн. гривень".

"Якщо непрофесіонали про це говорять, то це призведе до краху фінансової системи, а цей крах може привести взагалі до краху системи державності України", - резюмував Круглик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!