"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вирішила потіснити облгази на ринку

П'ятниця, 27 листопада 2009, 14:25

Кабінет міністрів рекомендував НКРЕ внести зміни до умов постачання природного газу за регульованим тарифом у частині закріплення за газопостачальними компаніями (обл- і міськгази) функцій із постачання газу виключно бюджетним організаціям і населенню.

Про це йдеться в постанові Кабміну, текст якої оприлюднено на Урядовому порталі, повідомляє агентство "УНІАН".

"Рекомендувати НКРЕ внести зміни до ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з постачання газу за регульованим тарифом щодо здійснення постачальниками природного газу його реалізації за регульованим тарифом виключно для потреб населення й бюджетних установ", - сказано в документі.

Наразі більшість облгазів, крім транспортування газу й постачання його населенню та бюджетникам, постачають газ дрібним промисловим споживачам.

Реклама:

Крім того, Кабмін дозволив дочірньому підприємству НАК "Нафтогаз України" - "Нафтогазмережі" постачати газ промисловим споживачам.

Зокрема, Кабмін ухвалив, що постачання природного газу для всіх категорій споживачів, окрім населення, релігійних організацій, бюджетних установ, здійснюється "Нафтогазом", і його дочірніми компаніями "Газ України", "Нафтогазмережі", а також суб`єктами господарювання, що здійснюють постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

Документом також визначено, що реалізація газу для задоволення потреб підприємств комунальної теплоенергетики здійснюється "Нафтогазом України", "Газом України" і "Нафтогазмережі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: