"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британські банки позичили 49 мільярдів Dubai World

П'ятниця, 27 листопада 2009, 13:22

Британські банки є найбільшими кредиторами Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) в Європі.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву Royal Bank of Scotland (RBS).

За даними RBS, з 87,3 млрд. дол. боргових зобов'язань перед європейськими кредиторами, наявних у ОАЕ, 49,5 млрд. дол. припадають на борги британським банкам.

Ці дані не враховують облігацій, крім того, банк заявив, що окремі дані за борговими зобов'язаннями емірату Дубай "не доступні".

Раніше повідомлялося, що заява уряду Дубая про намір реструктуризувати найбільший державний фонд Dubai World і відстрочити погашення його боргових зобов'язань, що становлять в цілому 59 млрд. дол., приголомшила інвесторів.

Дубай в середу оголосив, що приваблює Deloitte LLP для допомоги менеджменту в реструктуризації фонду, під контролем якого знаходяться порти, нерухомість, а також об'єкти в інших сферах бізнесу як в ОАЕ, так і за кордоном.

У рамках реструктуризації уряд емірату просить інвесторів відстрочити погашення боргу Dubai World на шість місяців або більше.

Незважаючи на те, що протягом двох останніх днів британські банки неодноразово заявляли про те, що не схильні до ризиків, пов'язаних з можливим дефолтом Дубая, їхні акції падають другий день поспіль.

На думку джерел, яких цитує The Wall Street Journal, фінансового ризику, пов'язаного з ситуацією в Dubai World, найбільшою мірою схильні банки RBS, HSBC Holdings, Barclays, Lloyds Banking Group і Standard Chartered.

За оцінками різних джерел, заборгованість Dubai World перед RBS складає близько 1 млрд. дол., перед Barclays - 200 млн. дол.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!