НКРЗ зупинила конкурс на 3G-ліцензію

П'ятниця, 27 листопада 2009, 10:56

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) зупинила проведення конкурсу на видачу ліцензій на користування радіочастотного ресурсу для надання послуг мобільного зв'язку третього покоління.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", таке рішення було одноголосно ухвалене на позачерговому засіданні комісії в п'ятницю.

Як повідомлялося, раніше НКРЗ отримала припис Генпрокуратури з вимогою призупинити проведення конкурсу, призначеного на 27 листопада, до виконання Міністерством оборони, Міністерством транспорту і зв'язку та НКРЗ конверсії радіочастот відповідно до закону про радіочастотний ресурс і діючими рішеннями уряду.

Президент Віктор Ющенко напередодні указом призупинив розпорядження Кабміну від 11 листопада 2009 року "Деякі питання проведення конверсії смуг радіочастот", що поставило під сумнів законність проведення 27 листопада першого конкурсу з видачі ліцензії на 3G.

Реклама:

Перед цим до нього з такою пропозицією звернулися в апараті Ради національної безпеки і оборони України.

На думку голови держави, рішення уряду призведе до зниження рівня оборонного потенціалу України.

Ющенко зазначає, що запропонований урядом варіант передбачає фінансування конверсії лише в майбутньому, тоді як необхідно спочатку провести конверсію, а лише потім проводити конкурс.

Президент у жовтні цього року вже зупиняв попереднє урядове рішення про конверсію радіочастот, яке передбачало так звану "нульову" конверсію - тобто без компенсації витрат на неї.

Нове розпорядження Кабінету міністрів передбачало виконання умов Міністерства оборони, яке вимагало на фінансування вивільнення частот 2,51 млрд. грн., однак з них 0,94 млрд. грн. було намічено виділити в держбюджети 2010 і 2011 років, а 1,57 млрд. грн. - 2012 -2014 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!