Мінприроди продає ліцензії на видобуток руди

П'ятниця, 27 листопада 2009, 09:53

Мінприроди оголосило, що наприкінці грудня відбудеться останній у цьому році аукціон з продажу ліцензій на користування надрами.

Найбільш дорогими із запропонованих покупцям ліцензій будуть дозволи на видобуток марганцевих руд на найбільшому в Україні Великотокмакському родовищі, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

На торги буде виставлено 29 ліцензій, найдорожчими з яких є дозволи на видобуток марганцевих руд на дільницях № 6, № 9 та № 10 Великотокмакського родовища. Їх загальна стартова ціна складе 15,07 млн. грн.

Великотокмакське родовище марганцевих руд вважається одним з найбільших у світі. За даними Державної геологорозвідувальної служби, його запаси оцінюються в 1,5 млрд. т, що складає близько 70% запасів марганцевих руд України.

Середній вміст марганцю в руді становить 25,8%.

Інтерес до аукціону можуть проявити "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) і ArcelorMittal, які раніше заявляли про плани зайнятися феросплавним бізнесом в Україні, зазначає аналітик ІК Phoenix Capital Олександр Макаров.

Нагадаємо, в середині 2008 року меткомбінат "ArcelorMittal -Кривий Ріг" та ІСД оголосили про створення консорціуму, одним з основних завдань якого повинна була стати розробка родовища марганцевих руд.

Віце-президент "Індустріальної групи" (управляє активами ІСД) Олександр Пилипенко підтвердив зацікавленість компанії в розробці родовища марганцевих руд.

"З точки зору порушення монополізації, яка існує сьогодні на внутрішньому ринку, - група зацікавлена. Але з іншого боку, сьогоднішня економічна ситуація з надлишком сировини і падінням ринку металу робить цей проект недоцільним", - відзначив він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: