"Закон Ющенка-Януковича" підвищить пенсії чиновникам?

Четвер, 26 листопада 2009, 16:18

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні розглядає можливості виконання закону про підвищення соціальних стандартів та закону про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік.

Як передає агентство "УНІАН", про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи сьогодні позачергове засідання уряду.

"Сьогодні я хотіла б, щоб саме на засіданні уряду ми детально обговорили кожен аспект цього закону про підвищення соціальних стандартів і закону про зміни та доповнення до бюджету - що вони дають кожній людині", - сказала Тимошенко.

Прем'єр наголосила, що прийняття цих законів призводить до зниження пенсій пересічних громадян і необмеженого підвищення пенсійного забезпечення народних депутатів та чиновників Верховної ради та секретаріату президента.

Реклама:

"Ці закони знівелювали усі персональні і системні надбавки, які робилися для людей, які мають низьку пенсію, а у нас було встановлено таких надбавок достатньо. Сам закон більш як для 5 млн. пенсіонерів дає прибавку до пенсії всього 60 коп. - це закон Януковича, закон Ющенка, а забирають 28 грн. з кожної пенсії. Ось так закони безтолково та бездарно приймаються", - заявила вона.

Тимошенко запропонувала уряду розглянути кроки для того, щоб їхнє виконання не призвело до зниження пенсій для більшості громадян України.

"У той же час, ці закони суттєво підвищують пенсії народним депутатам, чиновникам усіх рівнів, включаючи й Верховну раду, й секретаріат президента весь. От там підвищення є більше, ніж на 900 грн.", - заявила Тимошенко.

Голова уряду вважає неприпустимим, що головні бюджетні ресурси у важкий кризовий рік необхідно буде спрямовувати на безмежне збільшування пенсій для депутатів.

"От результат їхньої роботи", - зазначила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!