У Стельмаха кажуть, що не мають мільярда на грип

Четвер, 26 листопада 2009, 11:27

В інформації про результати діяльності та наявні доходи, яку Національний банк України надав Верховній раді, президентові і прем'єр-міністру, не було підтвердження наявності 1 млрд. гривень.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"НБУ інформував парламент, президента і прем'єр-міністра про свою діяльність та про ситуацію, що різниці між доходами та витратами. Підтвердження будь-якої інформації про наявність 1 млрд. гривень з боку Нацбанку не було", - сказав він.

При цьому Круглик нагадав, що у світі авансове перерахування центральними банками сум перевищення доходів над витратами не практикується.

Реклама:

Агентству з посиланням на інформоване джерело в НБУ повідомляє, що за підсумками дев'яти місяців 2009 року доходи Нацбанку перевищили його витрати лише на 608 млн. гривень.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в середу заявила, що голова НБУ Володимир Стельмах підтвердив їй наявність позитивної різниці між доходами та витратами центробанку в розмірі 1 млрд. гривень, які можуть бути перераховані до державного бюджету для забезпечення фінансування заходів щодо боротьби з епідемією грипу.

Глава уряду також закликала парламент подолати вето президента на закон про виділення цих коштів, підкресливши, що вони мають неемісійну природу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!