"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львів звинувачує Держказначейство у саботажі Євро-2012

Четвер, 26 листопада 2009, 10:32

Влада Львова та області закидає регіональному управлінню державного казначейства блокування коштів, що надійшли на підготовку об'єктів до Євро-2012.

"Це негласний саботаж", - так охарактеризував ситуацію, що склалася між казначейством і громадою, голова бюджетної комісії Львівської облради Ростислав Бондаренко, пише Deutsche Welle.

За його словами, упродовж останніх двох-трьох місяців представники казначейства на власний розсуд визначають, які платежі проводити, а які ні.

Бондаренко вказав на необґрунтовані вимоги до оформлення документів, додатковий контроль і надмірну прискіпливість.

Реклама:

Голова бюджетної комісії застеріг, що все це затягує процес підготовки й розрахунку з виконавцями на об'єктах до футбольного чемпіонату.

"Гроші є на рахунку, але казначейство їх не "проводить", повертає документи два-три-п'ять разів. Керівництво міста та області те й робить, що вибиває гроші, замість того, аби дбати про їх освоєння", - каже він.

Мер Львова Андрій Садовий скаржиться, що місто не може отримати, наприклад, 20 мільйонів гривень, передбачених програмою на дороги, стадіон та воду. Садовий застерігає, що це ставить під загрозу проекти.

Ще 13 мільйонів область чекає, аби розрахуватися з мешканцями за викуп гаражів на місці майбутнього аеропорту. 

Обласна рада вже скерувала звернення до голови Держказначейства, аби вона втрутилась у ситуацію.

Однак, у коментарі виданню заступник керівника держказначейства у Львівській області Петро Могиляк повідомив, що такі приклади йому не відомі, немає жодної офіційної інформації про будь-які затримки.

А відтак - звинувачення безпідставні, додав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!