Ющенко заборонив уряду брати кредит в Китаї

Середа, 25 листопада 2009, 13:25

Президент України Віктор Ющенко зупинив дію постанов уряду, якими надавалися державні гарантії на залучення кредитів у сумі 500 млн. дол. від Експортно-імпортного банку Китаю.

Про це сказано в указі, оприлюдненому на сайті Президента, повідомляє агентство "УНІАН".

Однією з постанов Кабінету міністрів державному українському об`єднанню "Політехмед" надавалися держгарантії на залучення 100 млн. дол. для закупівлі у китайської компанії JAC автомобілів швидкої допомоги.

Іншою постановою надавалися держгарантії об`єднанню "Укрпротез" на 400 млн. дол.

Реклама:

Залучені кошти планувалося використати для закупівлі у ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" автомобілів для інвалідів. Підприємство повинне було здійснити переобладнання автомобілів, попередньо придбаних у китайської "Чері Автомобайл Ко", на ручне управління.

Своє рішення Ющенко мотивує тим, що даними рішеннями уряд порушує Закон "Про Державний бюджет на 2009 рік", яким встановлено, що в 2009 році державні гарантії надаються Кабінетом міністрів в обсягу, який не перевищує 37 млрд. грн.

"Після прийняття вказаних рішень Кабмін взяв зобов`язань з надання державних гарантій з кредитів на суму більш як 60 млрд. грн., що суттєво перевищує обсяг гарантій, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", - сказано в указі президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!