Українці все більше довіряють банкам

Середа, 25 листопада 2009, 13:02

Українські громадяни пережили шок від нової економічної ситуації і все частіше розглядають співпрацю з банками як кращий спосіб заощадження коштів.

Про це свідчать результати дослідження ринку банківських послуг, проведеного компанією GFK Ukraine у третьому кварталі цього року, повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Якщо в травні забрати свій депозит з банку планувало майже 50% вкладників, то вже на початку жовтня таких залишилося трохи більше третини.

Так, за даними опитування клієнтів банківських установ, продовжити співпрацю з банком хотіли 57% вкладників. Найпопулярнішими - більше 51% є ощадні вклади, причому 82% клієнтів зберігають свої гроші в національній валюті - гривні.

Про те, що населення не тільки повірило банкам, але й активно вкладає гроші на депозити, говорить і свіжа статистика роботи вітчизняних фінустанов.

За даними Національного банку, у жовтні 2009 року найбільший приріст депозитів населення зафіксовано у ПриватБанку - 826,8 млн. грн., що є абсолютним рекордом по щомісячному приросту депозитів за останні 12 місяців по всій банківській системі.

Укрсоцбанк займає в жовтневому рейтингу найбільш "депозитних" другу сходинку - за останній місяць приріст вкладів склав 484,8 млн. грн.

Активно залучають вкладників державний Укрексімбанк - "плюс" 310,6 млн. грн за місяць і ОТП банк - 275,7 млн. грн.

Замикає п'ятірку лідерів Ощадбанк, якому за останній місяць довірили 219 млн. грн., також з десятки найбільших банків у "плюсі" банк "Аваль" - 52,9 млн. грн.

Негативний приріст вкладів серед найбільших банків країни в жовтні 2009 року був лише в Укрсиббанку - "мінус" 55,5 млн. грн. і Альфа-банку - 38,8 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!