UniCredit збільшує статутний капітал

Понеділок, 23 листопада 2009, 18:03 -

UniCredit Group, учасником якої є Укрсоцбанк, ухвалила збільшення статутного капіталу на 4 млрд. євро.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби банку.

Згідно з повідомленням, 16 листопада у Римі відбулися позачергові збори акціонерів UniCredit S.p.A, на яких було ухвалене збільшення статутного капіталу на загальну суму в розмірі до 4 млрд. євро шляхом випуску простих акцій номінальною вартістю 0,50 євро кожна.

Переважне право взяти участь у підписці на акції матимуть існуючі акціонери банку.

Реклама:

Очікується, що збільшення капіталу буде завершено до кінця першого кварталу 2010 року, за умови попереднього затвердження оголошення про емісію акцій компетентним органом.

"Збільшення капіталу спрямовано на зміцнення бази капіталу UniCredit Group і коефіцієнта достатності банківського капіталу. Такий крок допоможе Групі відповідати новому міжнародному та європейському контексту фінансового сектора, забезпечуючи в той же час Групі можливість вигідно позиціонувати себе на ринку та скористатись можливостями майбутнього економічного зростання", - зазначається у повідомленні.

Крім того, позачергові збори акціонерів Групи наділили Раду директорів необхідними повноваженнями визначати остаточні умови збільшення капіталу, включаючи, але не обмежуючись цим, а ближче до початку операції повноваженнями визначати пропозиції і на основі сформованих ринкових умов того часу, ціну підписки на нові акції, (включаючи емісійний дохід), кількість нових акцій, які буде випущено, та відповідний підписний коефіцієнт.

Bank of America Merrill Lynch та UniCredit Corporate & Investment Banking будуть виступати спільними глобальними координаторами та організаторами випуску цінних паперів у контексті цієї пропозиції.

Крім того, організаторами випуску цінних паперів також виступлять такі фінансові установи, як Credit Suisse, Goldman Sachs International, Mediobanca та UBS Investment Bank.

Організатори випуску цінних паперів зобов'язались, відповідно до стандартних положень та умов такої операції, гарантувати загальну суму збільшення капіталу та викупити нові акції, які наприкінці аукціону залишаться непідписаними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: