"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкам призначили наглядача

Понеділок, 23 листопада 2009, 09:23

На засіданні правління Національного банку України 20 листопада виконавчим директором НБУ - главою дирекції з банківського регулювання та нагляду був призначений Олексій Бережний.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик, пише газета "Комерсант-Україна".

Ця посада стала вакантною, після того як 13 листопада Василь Пасічник, який обіймав її, був підвищений до заступника голови НБУ.

Як повідомляло джерело видання в НБУ, глава Нацбанку Володимир Стельмах планував призначити керівником нагляду тимчасового адміністратора Східно-Європейського банку Віктора Мироненка.

Реклама:

Але правління НБУ розійшлися в думках щодо спроможності Мироненко неупереджено керувати наглядом і очікувало повернення з відрядження Володимира Стельмаха. Глава НБУ, перенісши засідання правління з четверга на п'ятницю, провів багатогодинні консультації з приводу призначень.

"У результаті в п'ятницю кандидатуру Мироненко навіть не виносили на обговорення, всі одностайно проголосували за Бережного", - повідомило джерело.

Олексій Бережний до 20 листопада керував департаментом НБУ з питань протидії використанню банківської системи для легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансування тероризму. Його місце зайняв Сергій Дмитров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!