"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграріям не подобається проект бюджету-2010

Субота, 21 листопада 2009, 16:30

Аграрна палата України (АПУ) негативно оцінює проект бюджету на 2010 рік щодо фінансування агропромислового комплексу.

Про це заявив заступник президента АПУ з питань стратегічного розвитку Олександр Жемойда, повідомляє агентство "УНІАН".

"Аграріїв не влаштовує ні проект бюджету на 2010 рік, ні перспектива фінансування в першому кварталі 2010 року в обсязі 1/12 бюджетного розпису бюджету 2009 року або урядового проекту бюджету на 2010 рік", - заявив він.

За словами експерта, уряду необхідно наближати фінансування АПК до норм Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року, тобто в обсязі 5,5% загальних доходів, тоді як нині показник становить близько 3%.

Реклама:

АПУ внесла ряд пропозицій для поліпшення фінансово-кредитного забезпечення суб`єктів господарювання в аграрній сфері, зокрема: часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва і фінансову підтримку виробників сільськогосподарської продукції через механізм здешевлення кредитів.

АПУ вважає за необхідне спрямувати не менш як 2,5 млрд. гривень Аграрному фонду і ДАК "Хліб України", а також 3,5 млрд. гривень для бюджетних інвестицій.

Аграрна палата вважає за необхідне розробити законопроект про держрегулювання питань бюджетної і податкової політики для стабільного розвитку галузі і сільських територій, а також ухвалення закону про аграрні палати в Україні, зареєстрованого ще в 2008 році, для контролю над витратами Держбюджету через аграрні палати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: