"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент не дав Тимошенко виділити мільярд на іпотеку

П'ятниця, 20 листопада 2009, 16:38 -

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанови Кабінету міністрів про збільшення статутного капіталу Державної іпотечної установи (ДІУ) на 1 млрд. гривень.

Це закріплено указом президента №949/2009 від 20 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з документом, це рішення уряду не відповідає Конституції.

Зокрема, у ньому стверджується, що в день прийняття Кабінетом міністрів рішення про збільшення статутного капіталу ДІУ за рахунок нерозподіленого залишку Стабілізаційного фонду на 1 млрд. гривень цей залишок складав 65,2 млн. гривень.

Реклама:

Крім того, право розподілу нерозподілених коштів Стабфонду за погодженням з профільними парламентськими комітетами уряд отримав тільки 15 жовтня 2009 року - з дня вступу в силу закону "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України".

Як повідомлялося, уряд прийняв 30 вересня рішення про збільшення статутного капіталу ДІУ на 1 млрд. гривень - до 1,2 млрд. гривень за рахунок нерозподіленого залишку Стабілізаційного фонду.

ДІУ створено урядом України в жовтні 2004 року. Основною метою його діяльності є рефінансування первинних іпотечних кредиторів шляхом отримання права вимоги по іпотечних кредитах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: