"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна – у списку країн з найбільшим ризиком для інвесторів

П'ятниця, 20 листопада 2009, 14:02

Швейцарія і Японія - більше не у списку десяти найбільш надійних емітентів держоблігацій, їх місце в рейтингу зайняли Австралія та Нова Зеландія.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідження лондонської Credit Market Analysis.

Згідно з результатами дослідження, ризик дефолту Швейцарії як емітента цінних паперів протягот листопада виріс вже на 8 базисних пунктів. У третьомуу кварталі цей ризик знизився на 26 базисних пунктів.

Ризик дефолту Японії виріс у листопаді також на 8 базисних пунктів, в третьому кварталі він збільшився на 12,5 базисного пункту.

Реклама:

У той же час зростання цін на сировину підтримує відновлення економік Австралії та Нової Зеландії, що позитивно позначається на їх привабливості для інвесторів.

Австралія продовжить лідирувати у підвищенні облікових ставок, оскільки зростання ВВП цієї країни буде обганяти темпи розвитку багатьох інших країн учасниць Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), йдеться в доповіді організації.

ВВП Нової Зеландії виріс у липні-вересні другий квартал поспіль на тлі зростання довіри споживачів і підприємців до економіки.

Наразі, окрім Австралії та Нової Зеландії, до списку входять Бельгія, Норвегія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Фінляндія, США і Данія. Імовірність дефолту цих країн серед 63 країн, що випускають кредитні свопи на свої боргові зобов'язання, є найменшою.

Найбільший ризик для інвесторів представляють держоблігації України, Аргентини, Венесуели, Латвії, Ісландії, Литви, Казахстану, Лівану і Росія.

Ліван і Росія витіснили зі списку найбільш ризикованих країн Румунію та Болгарію.

Привабливість румунських та болгарських держоблігацій зросла внаслідок надання Міжнародним валютним фондом допомоги цим країнам.

Незважаючи на те, що кредитні дефолтні свопи Болгарії зросли на 49% за підсумками третього кварталу, це виявилося найменшим зростанням серед країн Східної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: