"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тимошенко переглянуть баланс держбюджету-2010

П'ятниця, 20 листопада 2009, 13:10

Кабінет міністрів подасть до Верховної ради новий проект державного бюджету на 2010 рік, видаткова частина якого скоротиться на 40 млрд. гривень, прибуткова - на 30 млрд. гривень.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Безумовно, він (бюджет) буде змінений. Наразі ми макроекономічну ситуацію прогнозуємо вже дещо по-іншому, і макроекономічні показники, в першу чергу, будуть переглянуті, буде переглянутий баланс. Постанова уряду, прийнята в минулому місяці, передбачає скорочення загального балансу державного бюджету у видатковій частині на 40 мільярдів, у дохідній - на 30. Доручення уряду щодо балансу для Міністерства фінансів при підготовці бюджету вже є", - сказав він.

В.о. міністра фінансів також відзначив, що Верховна рада дала уряду на підготовку документа два тижні.

Реклама:

Також Уманський повідомив, що Верховна рада заборонила уряду включати до проекту закону про держбюджет при доопрацюванні положення закону про підвищення соціальних стандартів. Він звернув увагу на те, що всі пропозиції парламента до проекту держбюджету на 2010 рік були відхилені самими народними депутатами.

"Пропозиції щодо того, щоб врахувати в тексті закону, який буде допрацьовуватися урядом, положення законів про соціальні стандарти Верховна рада відхилила. Верховна рада заборонила нам враховувати в проекті бюджету-2010 положення закону про соціальні стандарти, і ми будемо виконувати рішення Верховної ради", - сказав він.

Уманський також звернув увагу на те, що жодного голосу депутатів від опозиції не було дано за поправки, які передбачали включення положень закону про підвищення соцстандартів до проекту закону про держбюджет.

Як повідомлялося, у п'ятницю Верховна рада відправила законопроект "Про Державний бюджет України на 2010 рік" до Кабінету міністрів на доопрацювання.

Раніше Уманський заявляв, що направлення проекту бюджету-2010 на доопрацювання буде незаконним.

За його словами, якщо в парламенті немає бажання розглядати всі тисячі поправок до проекту бюджету на 2010 рік, то необхідно створити робочу групу, яка знову має вивчити кожну з поправок і потім внести проект держбюджету на розгляд в першому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!