"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна поспішає продати "Луганськтепловоз"

П'ятниця, 20 листопада 2009, 10:58

76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" можуть бути приватизовані вже в грудні.

Відповідну зміну Фонд держмайна вніс наказом №1800 від 18 листопада в графік виставлення на продаж держпакетів акцій на IV квартал 2009 року, пише газета "Комерсант-Україна".

Напередодні фонд оголосив конкурс з відбору оцінювача ринкової вартості акцій "Луганськтепловозу".

Про його результати буде повідомлено 2 грудня, каже заступник голови фонду Олександр Потімков.

Реклама:

За його словами, оцінка може бути проведена до кінця грудня, а відразу після цього будуть оголошені умови й сам конкурс.

"Його проведення може відбутися не раніше початку наступного року, тому що за законодавством конкурс може відбутися не раніше 30 днів з дня його оголошення", - уточнив Потімков.

Перший заступник гендиректора "Трансмашхолдингу" Анатолій Мещеряков заявив виданню, що компанія має намір боротися за право власності над "Луганськтепловозом".

"Зараз над цим питанням працюють наші юристи", - уточнив він, не виключивши можливість участі "Трансмашхолдингу" у новому конкурсі.

"Наш інтерес до конкурсу визначається, зокрема, його умовами та початковою ціною", - сказав він.

Про інтерес до "Луганськтепловозу" заявили в групі "ТАС", яка контролює "Дніпровагонмаш" і Крюківський вагонобудівний завод, а також в групі "Приват".

Не виключають можливості участі в конкурсі і в групі "Фінанси та Кредит" - компанія АвтоКрАЗ, яка входить до неї, володіла "Луганськтепловозом" з 2001 по 2005 рік.

"Самостійно ми не маємо наміру йти на приватизацію" Луганськтепловозу ", зараз ми розглядаємо можливість участі у конкурсі разом з профільним інвестором", - говорить джерело в групі.

Як відомо, проведення конкурсу стало можливим після того, як на початку листопада 76% акцій "Луганськтепловозу" були переведені на рахунок ФДМ з рахунків колишнього власника заводу - російського "Трансмашхолдингу".

Попередню приватизацію підприємства оскаржила компанія "Дніпровагонмаш", яка контролюється групами "Приват" і ТАС. Структури, близькі до цих груп, не були допущені до конкурсу, в результаті "Трансмашхолдинг" придбав "Луганськтепловоз" всього за 292,5 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні та маневрові тепловози, дизельні та електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники підприємства - "Російська залізниця" і "Укрзалізниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!