"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд "перекрив канал" "Київводоканалу"

П'ятниця, 20 листопада 2009, 09:59

Суд заблокував рахунки ВАТ "Київводоканал" через заборгованість на суму 300 млн. гривень перед АК "Київенерго" за постачання електроенергії.

Про це заявив заступник генерального директора з економіки та фінансів ВАТ Віталій Найдюк, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, арешт рахунків може стати причиною обмеження постачання води в місті, оскільки компанія не може розрахуватися з постачальниками та закупити реагенти для очищення води і стоків, "запасу яких вистачить лише на п'ять днів".

Заступник гендиректора "Київводоканалу" пояснив, що заборгованість виникла у зв'язку з тим, що "Київенерго", всупереч діючим розпорядженням Київської міської держадміністрації (КМДА), роками не підписує договори на закупівлю у "Київводоканалу" холодної води, яку використовує для виробництва гарячої. Через це втрати "Київводоканалу" щомісяця становлять 16 млн. гривень.

Реклама:

На думку Найдюка, цих коштів було б достатньо, щоб розрахуватися з боргами, однак "Київенерго" не йде на переговори щодо розстрочення або реструктуризації заборгованості.

Він вважає, що виходом зі сформованої ситуації може стати передача ВАТ центральних теплових пунктів, на яких виробляється гаряча вода і які зараз обслуговує "Київенерго".

"Щоб уникнути збитків і зробити систему надання комунальних послуг прозорою, "Київводоканал" готовий стати виробником не тільки холодної, але і гарячої води", - заявив він.

За словами Найдюка, відповідні пропозиції були направлені голови КМДА Леоніда Черновецького.

Тим часом у "Київенерго" стверджують, що неодноразово пропонували "Київводоканалу" реструктуризувати борг.

Як повідомив вчора фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін, його компанія платить за холодну воду близько 1 млн. гривень щомісяця. Він також зазначив, що арешт рахунків "Київводоканалу" викликаний заборгованістю у розмірі 54 млн. гривень, але не за постачання електроенергії, а за послуги з перекачування холодної води.

"Ця заборгованість виникла ще в 2002 році", - уточнила прес-секретар "Київенерго" Ірина Світлична.

У КМДА не мають наміру втручатися в суперечку двох компаній.

"Якщо є судове рішення, його необхідно виконати", - заявив виданню перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: