Тігіпко пророкує для України "похмурі перспективи"

Понеділок, 2 листопада 2009, 18:10 -

Екс-голова НБУ Сергій Тігіпко вважає, що у газовому питанні в України "похмурі перспективи".

Про це повідомляє прес-служба політика в понеділок.

"Оскільки "Нафтогаз України" фактично є банкрутом, а одержувані ним від кінцевих споживачів кошти відразу ж прямують на затикання бюджетних проломів, в газовому питанні нас чекають найбільш похмурі перспективи", - прокоментував Тігіпко.

"Принизливо, що про нашу країну в черговий раз Москва і ЄС говорять як про безнадійного боржника, якому потрібно допомогти, щоб він не зірвав транзит газу в Європу. І все це відбувається на фоні заклинань, які вже набридли, деяких українських політиків про енергетичну незалежність.

Реклама:

"Отримав товар  - заплати, без дотримання цього елементарного правила про жоден суверенітет не може бути й мови", - підкреслив Тігіпко.

Він зазначив, що більшість підприємств і громадян України, незважаючи на падіння доходів, добросовісно розраховуються за газ.

"Питання в тому, куди йдуть заплачені ними гроші. Українська влада веде справу до того, що вже восени передачі газотранспортної системи в управління іноземним компаніям може виявитися недостатньо для розрахунків за газовими боргами",  -  заявив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: